dimarts, 27 d’octubre del 2009

Irresponsable

Algú que sap del tema de les vacunes usa el mateix adjectiu que jo. Espero que la gent l'escolti.

12 comentaris:

Marc ha dit...

Per sort alguns científics encara no heu perdut el nord. A aquest pas li farem més cas a un bruixot massai que a un metge especialista, només falta que aparegui un "youtube" amb un "pàjaru" brandant sonalls i dient que la llet de burra amb sang de xai és bona per combatre la grip A, i apa, s'acabaran les existències de tots dos productes.

matilde urbach ha dit...

Tu et vacunaràs?

neus ha dit...

me'n vaig convèncer quan vaig assabentar-me del vídeo de la monja i sense haver-lo vist!! i no el penso mirar.
:)

Clidice ha dit...

M'ho he mirat tot i penso que la comunitat científica teniu un problema greu de credibilitat. No vull dir que no sigueu creïbles sinó que heu de lluitar contra la idea establerta que sou els oracles del poder econòmic. En aquest cas les farmacèutiques, i algunes de les seves pràctiques, han fet més mal que bé. Ara, amb els periodistes més poca-soltes del món als media, amb tot el circ d'Internet, amb els errors i abusos comesos, els investigadors seriosos heu de lluitar contra un tsunami amb un cubell i una pala.
Personalment no em penso vacunar, ni ningú de la meva família, però no pels vídeos del youtube, ni perquè cregui que les farmacèutiques volen el meu cap, senzillament perquè no ho hem fet mai de vacunar-nos contra la grip, és tan senzill com això.
Us desitjo sort, de tot cor. Perquè el descrèdit al que us veieu sotmesos per la falta de perspectiva de tans medis és molt dur de suportar.

Clara Esquena i Freixas ha dit...

Les informacions són moltes i molt contradictòries, aquest és el problema ( i les persones que les emeten no són precisament xamans d'una tribu perduda de l'Amazones). A veure si la comunitat científica es posa d'acord a l'hora de donar un missatge mínimament unitari sobre la vacuna, perquè els pobres ciutadans correm una mica despistats. S'ha de reconèixer que el ressò mediàtic que ha generat la grip A és completament desporporcionat si tenim en compte que hi ha malalties que maten milions de persones i no surten diàriment a les portades dels diaris. Inevitablement, això fa sospitar que a part dels nobles interessos sanitaris potser n'hi ha d'altres de menys filantròpics i més si tenim en compte el currículum de determinades empreses farmacèutiques. És difícil recuperar la credibilitat, quan s'ha jugat amb la salut de les persones.

Garbí24 ha dit...

El problema es que ja ningú es fia de ningú i la població ja no sap a qui creure, a la fi i al cap ens fan ballar com titelles...

kika ha dit...

jo fa temps que estic buscant respostes que siguin convincents, i no n'he trobat cap.
les que venen dels científics me les hauria de creure només perquè ells mateixos s'anomenen científics, no perquè ofereixin cap argument raonable. i això no ho penso fer
per altra banda em sembla totalment fora de lloc el demanar que la vacuna és faci obligatòria. tal com tu suggereixes al teu article.
està bé que s'intenti explicar i convèncer, però obligar, no, mai!

La lectora corrent ha dit...

Crec molt oportunes les declaracions de Pedro Alonso, un home que treballa des de fa anys per obtenir una vacuna que ha de beneficiar especialment països en vies de desenvolupament. Potser Teresa Forcades pensa que ell també està venut a les empreses farmacèutiques?

Salvador Macip ha dit...

Veig comentaris molt interessants que, si em permeteu, contestaré directament en una entrada al blog, així ampliem el debat. Gràcies a tots!

Allau ha dit...

Com a seropositiu, us faig cinc cèntims de la meva experiència, pel que pugui servir. La setmana passada vaig tenir control rutinari a l'Hospital Clínic de Barcelona. M'ho van trobar tot bé i, com que la meva doctora no ho mencionava, vaig preguntar-li sobre la grip A. Em comentà que la grip A era una realitat, que s'havien produït casos entre els seus pacients, però que no havien estat més virulents que els d'una grip normal i que no semblava que els seropositius fóssim més vulnerables a la malaltia que la resta de la població. Que si no acostumava a vacunar-me per la grip normal, no m'aconsellava que ho fes per aquesta. I que si notava els símptomes de la grip I TENIA FEBRE acudís a l'hospital, que estaven preparats per tractar-me.

Suposo que aquest deu ser el protocol a la secció de malalties infeccioses del Clínic. En tot cas, donat que mai no m'he vacunat i que aquesta vacuna és molt recent, he preferit no fer-ho.

Salvador Macip ha dit...

Allau, a mi em sembla una recomanació encertada. La vacuna ha de ser per les poblacions de risc. Mentre no hi estem inclosos, no cal preocupar-se. Cal estar atent, això sí, perquè la definició dels grups de risc pot anar variant en funció de dades noves i de com evolucioni la pandpamia.

Allau ha dit...

Compto amb que ens continuaràs informant. Gràcies.