dilluns, 16 de març del 2015

Punts de fuga, avui a les llibreries



S'acaba de publicar un recull de contes sobre viatges en el temps que ha organitzat la gent de l'editorial Males Herbes. Hi he contribuït, al costat de 25 autors més, amb un petit homenatge a La màquina del temps de H. G. Wells. Veureu que a l'antologia hi ha noms de la "pedrera" Males Herbes més altres de les "noves generacions" i algun de més "clàssic" que s'hi ha colat. Una selecció àmplia i segur que interessant (encara no he llegit els altres relats, però m'ho imagino). Us deixo amb la nota de premsa:



Els viatges en el temps, ja siguin literals o metafòrics, cap al destí de la humanitat o cap a la pròpia infància, constitueixen un dels grans anhels de la nostra imaginació i, per tant, són una llaminadura a mans de qualsevol narrador. Perfectament conscients d’aquesta sort, vint-i-sis escriptors actuals ens ofereixen les seves visions del tema, cadascuna vinculada a una manera particular d’entendre la literatura.
El resultat funciona com un calidoscopi de contes on es combinen les especulacions científiques amb les intrigues històriques, els retrats costumistes i els experiments formals, observats des d’òptiques tan diverses com la humorística, la filosòfica o la sentimental. Punts de fuga mostra un petit ventall de la nova literatura catalana, alhora que ens submergeix en un mar de paisatges hipotètics, aventures fantàstiques i pelegrinatges introspectius.

Nota dels editors:
El que us presentem és un recull diferent, que no vol aglomerar noms d’autors sinó construir un llibre sòlid, sense alts i baixos, que aguanti a una lectura de conjunt. La formen maneres molt diverses d’acostar-se a un tema comú, i s’hi barregen elements com la ciència ficció, la història, el costumisme, la filosofia, la intriga, l’humor, les aventures, l’amor o l’experimentació formal. 


ISBN: 9788494310829
Mides: 13 x 19 cms
Pàgines: 398
Preu: 16 euros

2 comentaris:

Sergi ha dit...

Caram, caram, caram, quina constel·lació. He comptat els autors els quals he llegit i me n'han sortit (un encara no, però en una setmana l'estaré llegint), i me n'han sortit 9, si no m'he descomptat. Herce, de Gràcia, Bennassar em van agradar molt. Ah, i aquest tal Macip que comença ara. Hi falta en Llort aquí! Per cert, que ja tinc la ressenya de l'Herències feta, però no l'he pogut penjar encara, ja vindrà.

Doncs res, a llegir ciència ficció. Tot i que aquests reculls amb tanta gent són una trampa mortal...

Olga Xirinacs ha dit...

Subtítol: per fugir en totes direccions.
No pateixis, primer ens centrarem en la lectura.
Felicitats per tanta producció, home infatigable.