dijous, 14 de maig del 2015

Torval

Fa uns dies publicava al diari ARA un article sobre les noves pròtesis que s'estan fabricant, que per primer cop poden interaccionar amb el sistema nerviós gràcies a una interfície. D'aquesta manera, el cervell pot donar ordres que la pròtesi executa. Això creua el territori de la biònica i els cíborgs, que poc a poc van deixant de ser ciència ficció, com deia a l'article.

El Fèlix Vinyals és un enginyer i artista digital barceloní que també treballa intentant connectar homes i màquines. Vaig descobrir per casualitat que ha construït el Torval, una interfície per fer música amb el pensament. Mireu com funciona en el vídeo, és molt interessant. Cada cop podem fer coses més espectaculars, i tot just estem començant! Sembla que la ciència ficció es quedarà curta amb les seves prediccions...

4 comentaris:

Sergi ha dit...

Mica en mica, la ciència ficció es converteix en ciència. I el que imaginem avui com a impossible, d'aquí a un temps estarà a l'avast de la mà. En això consisteix el progrés, suposo. La nostra capacitat és pràcticament infinita, però parafrasejant-te a tu mateix, que tinguem capacitat per fer una cosa no vol dir que l'hàgim de fer.

jomateixa ha dit...

Això que diu el XeXu de que la ciència ficció es converteix en ciència és impressionant i fa por alhora.
Per cert, la meva filla gran ha estat una dels 40 joves talents en ciències, seleccionats per passar 4 dies a Berga fent debats, activitats científiques i tal i tal... Diu que també hi haurà ponents que vindran de "fora", i vaig pensar, "potser el Macip hi envia algun clon" :D

Salvador Macip ha dit...

Felicitats, jomateixa! I felicita a la teva filla de part meva. No hi seré, però és la mena d'actes que crec que són importants per a animar les següents genearcions.

Unknown ha dit...

I aquí ens hauríem de donar compte de la gran fal·làcia del que entenem (ens fan entendre) per progrés. Quina societat és més moderna: a) Una de la que disposa d’aparells per crear música amb el pensament? o b) Una on cap ancià mor sol a casa?